PVC ramen

VEKA PERFECTLINE

 

Klassieke elegantie en evenwicht in vorm.

– Profiel van de A klasse
– Ontwerp conform klassieke optiek
– Ideaal voor appartementen

Vijf-kamer-profiel van de A klasse met de dikte van 70 mm en de dikte van buitenwanden >2,8 zorgt voor uitstekende thermische isolatie van uw huis. Het afdichtingssysteem van twee pakkingen garandeert de dichtheid en de optimale akoestische isolatie en het bekende Maco Multimatic beslag zorgt voor veiligheid bij inbraak. De perfecte ramen van deze lijn worden door de klanten in heel Europa gewaardeerd.

Vijf-kamer systeem met de bouwdiepte (kozijnbreedte) van 70 mm verzekert de warmtebescherming op een zeer hoog niveau. Bij standaard beglazing (Us=1,0 of 1,1 W/m2K) wordt voor het hele raam een warmteoverdrachtscoëfficiënt van  U=1,2 t/m 1,3 W/m2K bereikt. Bij toepassing van de beglazing met lagere warmteoverdrachtscoëfficiënt wordt het zelf mogelijk om Uw<1,0 W/m2K te bereiken. (Gegevens volgens DIN-EN 10077, de U waarden hebben betrekking op de ramen met de afmeting van 1230 x 1480 mm, d.w.z. met de oppervlakte van 1,82 m.

Het is mogelijk om de beglazing van 14 t/m 42 mm zonder aanvullende profielen toe te passen.

De dikte van de buitenwanden van het profiel bedraagt ≥ 2,8 mm, d.w.z. de parameters voldoen aan de hoogste RAL standaarden -"A klasse" (PN-EN 3.12608).

Het systeem van twee buitenafdichtingen zorgt voor zeer goede dichtheid, de akoestische en thermische isolatie. De afdichtingoppervlakken gericht met een helling van 15 graden (gelijk als de profielen) – zorgen voor de goede afwatering en afvoer van verontreiniging.

Staalversterking zorgt voor de uitstekende statische eigenschappen, de duurzame instandhouding van de raamfunctie en antidiefstalbeveiliging. In het kozijn is een kamer voor gesloten staalversterking  en in de vleugel voor een open dubbel gegolfde staalversterking (een unieke oplossing in ramentechniek). Het is mogelijk om een vleugel met de breedte tot 1500 mm zonder extra beveiliging te bouwen.

Ontwerp conform klassieke optiek en evenwichtige vorm. Zachte, neutrale uitstraling en de buitenconturen die aan bijna elke gevel past. De profielen zijn voor buigen geschikt. Er zijn drie soorten raamstijlen mogelijk: binnen, buiten gelijmd en zulke die de raamconstructie delen.

De lage zijhoogte van de vleugel- en kozijnprofiel van alleen 118 mm zorgt voor grotere ruitoppervlake en goede verlichting van de ruimte.

Veilige montage van de beslagen in de vleugel en raam dwars enige van de profielwanden ook dwars inbraakwerend beslag.

In het kozijn wordt het mogelijk het beslag aanvullend te bevestigen en draagelementen aan een staalversterking met gesloten te monteren.

Gladde, onderhoudsvrije profielenoppervlakken worden gemaakt van hoge kwaliteit PVC-materiaal en zijn 100% recyclebaar.

De 13 mm as van de beslaginkeping is een goede bescherming tegen inbraak en verwijdering van het raam.

Solide geplaatste beglazing in het profiel met de diepte van 24 mm vermindert condensatie van waterdamp op de ruit en belemmert het forceren van het raam door ongewenste gasten.

De afdichtingen in "grijs" of  "caramel" worden aangepast voor profielenafwerking, waardoor de esthetiek van de ramen wordt verhoogd.

Door toepassing van het beglazingssysteem is het mogelijk aan de voorwaarden van de geluidsisolatie klasse 6 te voldoen d.w.z. het geluid van 50 dB (bijv. snelweg met verkeerstroom van 5000 voertuigen / uur) wordt onderdrukt.

 

 


VEKA ALPHALINE PLUS

 

Ideaal voor passiefhuis.

Profiel van de A klasse,

3 dubbele beglazing pakket

Het laagst U = 0,7

Zes kamer, 90 millimeter profiel van de A klasse zorgt voor uitstekende thermische isolatie, speciale thermische inzet in kozijnkamer verlaagt de verwarmingskosten en de extra afdichting zorgt voor uitstekende dichtheid.   Ze zijn uitgerust met 3 ruiten pakket en zorgen voor solide en energie sparende oplossing in jouw huis.

Het systeem met de bouwdiepte van 90 mm en 6 kamer geometrie.

Toepasbaar op glas met de dichtheid van 24 t/m 50 mm.

Bezit uitstekende isolatieparameters reeds bij toepassing van de beglazing van 24 mm.

Warmteoverdrachtscoëfficiënt dat wordt bereikt zelfs tot 0,9 W/m2K bij toepassing van triepele beglazing en opwarmingsspie dat de kamer vult.

De dikte van de profielwanden voldoet aan de hoogste RAL standaarden – "A Klasse" (PN-EN 12608).

Drievoudig afdichtingssysteem met centrale afdichting zorgt voor een perfecte dichtheid, akoestische en thermische isolatie. De grijze in de fabriek tijdens het extrusieproces gemonteerde afdichtingen kunnen met elkaar door lassen worden verbonden.

De staalversterking die van de 70 mm profielen zijn bekend, zorgen voor statische stabilisatie en duurzame functionaliteit.

Ontwerp conform klassieke optiek en evenwichtige verhouding verwijzen naar de Softline profielen. De lage zijhoogte van de vleugel- en kozijnprofiel van alleen 118 mm zorgt voor grotere ruitoppervlake en goede verlichting van de ruimte.

De veilige montage van de beslagen in de vleugel en raam dwars door meerdere profielwanden.

Het is mogelijk aanvullende draagelementen van de beslagen in staalversterking te plaatsen.

De toepassing van hetzelfde aantal beslagstukken als in de systemen van 70 mm.

Een breed scala van samenhangende en aanvullende  verbindingselementen van VEKA profielsystemen van 70 mm.

 

VEKA SOFTLINE 82

 

Zachte vorm en betere verlichting.

* in aanbod al vanaf maart

Bouwdiepte 82 mm

Drie-ruiten pakket

Zelfs 7-kamer profiel

Lagere constructie, drie-ruiten pakket, uitstekende thermische isolatie en ideale statische eigenschappen en veiligheid! Maak kennis met ons nieuwe Veka Softline 82 – meerkamersysteem met een diepte van 82 m. Zorgt voor uitstekende afwatering, beschermt tegen binnendringen van vocht en lucht via een speciaal weldoordacht afdichtingensysteem. Uw > 0,7 W/m2K.

Zachte vorm. Lagere constructie zorgt voor betere verlichting van een appartement.

Meerkamerconstructie. Drie kamers zorgen voor uitstekende thermische en akoestische isolatie.

De afdichtingen op twee oppervlakken, geplaatst met de helling van 15 graad passen aan het profiel en zorgen voor goede afwatering.

Speciale afdichting met kamer beschermt tegen doordringen van vocht en lucht.

De dikte van profielwanden voldoet aan de RAL normen.

Ideaal gladde oppervlakte van kunststof dat volledig bestendig tegen weersinvloeden en veroudering is, vereist geen schilderwerk.

De baslaginkeping in de as van 13 mm laat de toepassing van sterkere beslagonderdelen toe.

De speciale versterkingconstructie van de vleugel zorgt voor ideale statische eigenschappen en veiligheid.

Aanvullende kozijnribben verzekeren de stabiele plaatsing van beslagverbindstukken.

Uitstekende afwatering wordt verzekerd door speciale constructie van kozijnkamer vooraan.